משרדנו פועל משנת 1997 ומתמחה בכמה תחומים: תכנון אדריכלי והנדסי של בתי מגורים, ניהול פרוייקטים וגישור.
תיכננו בתים ביישובים הבאים: כפר נטר, בית יהושע, רשפון, אבן יהודה, נתניה, בית יצחק, כפר ידידיה, הדר עם, תל מונד, קדימה, צורן, אלייכון, חדרה, תל יצחק, פרדסיה, גנות הדר, בארותיים, עולש, חניאל, כפר יונה, שער אפריים, בני דרור, עין ורד, יד חנה, גבעת חן, צופית, מעלה חמישה. רני ברכה סיים לימודי אדריכלות בהצטיינות בשנת 1996 ולימודי הנדסה ב-1999.
משמש כמרצה במקצועות: סטטיקה, הנדסה תאורית ושרטוט בביה"ס לאדריכלות מכללת רופין מזה 12 שנה.
בנוסף, הוא בעל תואר ראשון במנהל עסקים בהצטיינות ובעל תואר שני (M.A ) מאוניברסיטת תל אביב. המוטו שלנו הוא ליווי אישי של הלקוחות ושל הפרוייקט בכל שלביו
ייעוץ בניה
"בחכמה ייבנה בית ובתבונה יתכונן" משלי כ"ד/ג'
תהליך הבניה, כמו כל מיזם, מתחיל ברעיון, ממשיך בתהליך תכנון ומסתיים בביצוע.
כבר בשלב הראשון אנו מציעים ייעוץ מקדמי שיכלול בחינה של השטח/הנכס, בחינת האפשרויות העומדות בפניכם ולבסוף עריכת סדר פעולות וכן אומדן של הפרוייקט (גם תוספת חדר הוא פרוייקט)
שיהווה בסיס לעריכת תקציב הפרוייקט תוך כדי ובסיום תהליך התכנון הפרטני.
מניסיוני, ייעוץ הבניה מהווה פעמים רבות ועבור לקוחות רבים הסרת חסם לקראת תחילת התכנון של הפרוייקט.
אני מציע ייעוץ הכולל :
אז אל תוותרו על ייעוץ בנייה מקצועי.
כבר בשלב ראשון נקיים ישיבת ציפיות וגיבוש פרוגרמה בה נגדיר את הצרכים והמאוויים של הלקוח.
התכנון יתחשב בנתוני המגרש, נתוני הסביבה, אקלים וכיווני שמש וגשם וכל זאת לאור המידע התכנוני אותו נקבל מהוועדה המקומית לתכנון ובנייה.
בשלב זה נשרטט מס' סקיצות על סמך פגישת הפרוגרמה ונתחיל לגבש תכניות של הקומות והחזיתות לקראת תכנית הגשה לשם קבלת היתר בניה.
הסקיצות ממוחשבות וכוללות את החלוקה הפנימית עם מידות וגבהים.
לאחר גיבוש הסקיצה הנבחרת נכין תוכנית הגשה (גרמושקה) שתוגש במשרדי הועדה לתכנון.
הטיפול בוועדה ובשאר הגורמים והרשויות השונות (בזק, מכון התקנים, פיקוד העורף, רשות הניקוז, רשות העתיקות, כבוי אש, ועדי היישוב/הכפר ועוד), יבוצע על ידינו.
עם קבלת היתר הבנייה נכין סט תכניות עבודה שיופצו בין הקבלנים השונים לשם קבלת הצעות מחיר וביצוע הפרוייקט בפועל.
הכנת התוכניות תתקיים בשיתוף פעולה עם היועצים, המפקחים ובעלי המקצוע
השונים.
בשלב הבנייה נלווה את הבניה ע"י ביקורים באתר הבנייה בשלבים השונים ונסייע בבחירת הקבלנים, שיטות העבודה, החומרים ושיטות היישום.
האחד : בדיקת בוועדה לתכנון ובניה ושם הבדיקה נועדה לאתר חוסר התאמה בין תכנון המבנה אשר נבנה לבין הביצוע בפועל, בהתייחסות לתכנית עצמה. תקלות מסוג זה עלולות להיות מאד יקרות באם יש להגיש תכניות שינויים או בקשות לתוספות בניה.
מצד שני , נועדה הבדיקה לאתר ליקויי בניה הקיימים במבנה עצמו ושקרו תוך כדי מהלך הבניה או במשך חיי הבית.
חלק מליקויי הבניה ניתן לאתר גם ללא מכשור. לדוגמא: סדקים בקירות ובתקרות, ריצוף רופף או שבור, רטיבות, נזילות ועוד.
חלק מהליקויים נסתרים: ליקויים אותם קשה יותר לאתר ואשר מתגלים אך ורק על ידי אנשי מקצוע בעלי מכשור ייעודי.
ליקויי בניה אלו כוללים, בין השאר חומרי גלם זולים ולא איכותיים, הדבקות רופפות, צנרת שבוצעה בצורה לקויה, ועוד מגוון כשלים אשר בהתעלמות או חוסר ידיעה על קיומם עלולים להוות סכנה של ממש.
נכון יהיה לבצע את הבדיקה באור יום ומספיק זמן לפני מסירת הנכס אל הקונה.
ניתן גם לבקש דרך פעולה מתאימה לתיקון כל אחד מהליקויים והערכת מחיר לתיקון כל אחד מהם.
ענף הבנייה והתהליכים בו לעיתים רוויים במתחים ובסכסוכים. התהליך כרוך בקבלת החלטות רבות ובקשרים עם בעלי מקצוע שונים. רשויות, יועצים, שכנים, רשויות וגורמים נוספים רבים. קשרים אלו לעיתים מולידים סכסוכים מסוגים שונים המעיבים על התהליך ולעיתים אף "תוקעים" אותו. סכסוכים רבים מגיעים לפתחם של בתי משפט וגורמים לעיתים לעוגמת נפש לא קטנה הנובעת הן ממשך התהליך והתנהלות בתי המשפט וכן מתוצאותיו של התהליך שם שמטבעו עוסק ב"משחק סכום אפס" בו צד אחד יוצא מנצח וצד אחד מפסיד, אך ידוע כבר כי גם ה"מנצח" לכאורה לא תמיד יוצא כשידו על העליונה שכן לעיתים המוניטין נפגע קשות.
תפקידו של המגשר הוא להגיע להסדר בהסכמת הצדדים ללא כפיית פתרון וללא הכרעה ביניהם (לא דומה לבוררות). תוך קיום דיון פתוח. הפגישות מתקיימות במקום ניטרלי (בדר"כ משרד המגשר) באווירה טובה, כאשר בסיומו השאיפה היא להגיע להסדר בהסכמת הצדדים. בחינת האפשרויות העומדות בפני הצדדים המסוכסכים מביא למסקנה כי פניה להליך גישור המבוצע ע"י מגשר מקצועי (הן בתחום הגישור והם בתחום המקצועי) עדיפה מהרבה בחינות. הן בפן הכלכלי והן מבחינת משך התהליך הקצר בדר"כ מההתנהלות בבתי משפט, והכי חשוב מבחינת תוצאות ההליך שכאמור מתקיים בהסכמה ובאווירה טובה והכי חשוב מבחינתנו היא ההרגשה הטובה בה יוצאים הצדדים בסיומו תוך אפשרות המשך שיתוף הפעולה ביניהם ובדרך כלל בעלות נמוכה.